О НАМА

Према писаним документима који се налазе у Матици српској, на нашој данашњој локацији, основана је школа 1809. године, као филијала Српске народне школе. Ово нашу школу чини једном од најстаријих школа у граду. Школа са овако дугогодишњом традицијом сигурно заслужује да се посебна пажња посвети њеном очувању, неговању и развоју.

Просторни положај школе је изузетно повољан, у непосредној је близини два булевара, главних саобраћајница које школу директно повезују са удаљеним, урбаним деловима града, као што су Бистрица, Лимани, Петроварадин… Школа је у близини центра града и важних градских институција и институција културе, где се одвијају разне културне и спортске манифестације, чији садржаји се преносе у васпитно-образовни рад са децом.

Школа посебан нагласак ставља на безбедност ученика, чему значајно доприноси школска зграда ”затвореног” типа. Зграда школе је сачињена од два крила, налази се на раскрсници две улице, има један главни и један споредни улаз у зграду, а школско двориште се налази унутар зграде, тако да је доступно само кроз школски хол. То представља једну од битнијих специфичности школе, и помаже задовољавању потребе родитеља и локалне заједнице за високим степеном збринутости и безбедности свих ученика.

Визија школе и запослених у њој је да се она даље естетски оплемењује и богати садржајима који ће допринети модернизацији рада, са простором у којем ће се осим стицања знања, неговати култура понашања, поштовање своје и туђе традиције, индивидуалне потребе ученика, као и осећај одговорности према себи и заједници у којој уечници живе и образују се.

Настава за све ученике  се реализује у две смене. На овај начин је омогућена успешна сарадња учитеља, родитеља и учитеља из боравка.

Продужени боравак је организован за ученике нижих разреда . Просторије боравка –  у склопу понуде је и опремљена кухиња са трпезаријом. Услуге продуженог боравка користи око 25% ученика, а радно време је прилагођено потребама родитеља и њиховим обавезама (6- 17 часова).

ivo-lola-ribar

Позовите нас

+381 21 472 1 772

Пишите нам

skola@osivololaribar.edu.rs

Scroll to Top